PATRIMONIO HIDROELÉCTRICO

Diferents camins per descobrir el patrimoni hidroelèctric Descobriu centrals hidroelèctriques, antics campaments de treballadors i espais educatius vinculats amb la generació d’energia mitjançant l’aigua
Benvinguts Et donem la benvinguda a la web de Patrimoni Hidroelèctric, on ho podràs descobrir tot sobre les diferents centrals hidroelèctriques que es troben entre els rius Segre, Noguera Pallaresa i Noguera Ribagorçana.
Enrampa’t! Connecta amb l’electricitat descobrint els seus principis i mecanismes amb les propostes que trobareu a l’apartat d’educació.
Entorns espectaculars Les centrals hidroelèctriques són una bona oportunitat per descobrir el nostre país des d’un punt de vista diferent, original i sorprenent.

Presentación

El agua es un elemento imprescindible para la vida, la utilizamos para todo, también para generar energía. El 1911 fue el año de la fundación de las dos grandes empresas, la Barcelona Traction, Light & Power y Energía Electrica de Catalunya, que construyeron grandes centrales hidroelectricas para aprovechar el agua de los ríos del Pirineo y electrificar Catalunya.

Hoy, cien años después, algunas de estas centrales pioneras, todavía en funcionamiento, han abierto sus ...

Leer mas [+]

  • Museu de l'aigua de Lleida Ajuntament de LLeida Fons históric Endesa
  • Diari Segre
  • Facebook Flickr Youtube
MUSEU DE L'AIGUA DE LLEIDA
Av. de Miquel Batllori, 52 (la Bordeta) 25001 Lleida - Tel 973 211 992
museuaigua@paeria.cat